beasrecept

Direktlänk till inlägg 5 maj 2012

Lördag med mossse:)

Av Bea War - 5 maj 2012 15:21

Hejsan!

Jag sommnde igår, när jag skulle blogga, jag var så himla trött och hade jätteont i magen. Jag vaknade idag, med alla kläder på och fortfarande med sminket på.... Låter sm att jag var ute och typ festade och kom hem, överdrivet full och bara däckade.... Fast så var de väl inte riktigt då. Jag kollade bara på ishockymatchen igår, så de var väl egterligen inte så ansträngade.

Igår så fick jag vara i bageriet istället för i konditoriet, vilket också var superroligt! :) Jag trivs verkligen. :)

Jag fick mest smetea ut kanel och mandelmassa på bulldegarna och sedan rulla ihop de till längder och kranar. Fast jag var nog inte så bra på de... Men, men jag är som sagt bara e 14-årig amatör. Och så fick jag sätta ihop små typ små påsar eller vad man ska säga. Jag vet inte hur jag ska förklara riktigt men jag tor ändå att de gick ganksa bra. Hoppas jag.


Ni ska få receptet på hallon och cokladmoussen.


½ liter hallon. Gärna fäska om de går att hitta såhär års....

Socker

1 msk apelsinsaft

3 dl vispgrädde

125 g mörk choklad


Gör såhär:

Smält chokladen över ett vattenbad. Mixa hallonen till en pure*. Smaksätt med så mycket socker som man vill ha, och apelsinsaften.

Vispa gräden hårt. Lägg över halva grädden i en annan skål. I ena skålen vänder ni i chokladen, och i andra hollonpuren. Fyll sedan två gals som bilden här nedan visar:

 

Här visar jag upp min otroliga skicklighet i paint...

Nej, men man kan ocksås fylla glaset såhär:

 

Ännu en gång så visar jag upp mina färdigheter i paint.


Om man väljer de övre alternativet så är de bra om man är två stycken som hjälps åt. Jag fick hjälp av min syter Maria:)

De underlättar också mycket om man använder sprittsar. Fyll ena sprittsen med haloonmousse och andra med chokladmousse. Sedan så spittsar ni smtidigt ur moussen i varsin sida av glaset. De kan vara lite pilligt, men de funkar.

De andra alternativet tror jag att ni fattar hur men gör;)

Ställ sedan moussen i kylen i minst 2 timmar innan ni serverar.

* När jag gorde denna moussen så var jag i sommarstugan, och där hr vi värken mikro eller mixer, så jag kunde inte mixa eller värma mina frysta hallon så enkelt. Istället så fick jag värma de på spisen istället. Sedan så fick jag sila hallonen. Jag lät hallonen stå och silas i ca 45 min.


De var väl inte så svårt? :)

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bea War - 9 maj 2012 20:03

Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept   ...

Av Bea War - 7 maj 2012 15:29

Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt.   Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...

Av Bea War - 3 maj 2012 21:02

Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...

Av Bea War - 30 april 2012 23:09

Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...

Av Bea War - 29 april 2012 23:31

Hejsan! Jag kunde inte blogga igår för mitt internet låg ner där hemma, vårat internet är superdåligt... För intresserade. Typ. Men okej, jag är hos Moa nu och bloggar ifrån mobilen, så blir inget långt inlägg. Men iallafall så är jag tillbaka i...

Ovido - Quiz & Flashcards