Direktlänk till inlägg 24 april 2012
Hejsan!
De var något viktigt som jag bskulle berätta för er, men jag kommer inte ihåg vad det var....
Jag hade iallafalll tänkt att ge er receptet på morotskakan idag, och sedan så ska jag (duktig som jag är^^) gå och lägga mig. De kommer troligtvis inte att ske för än vid midnatt tidigast iallafall, men men. Man kan ju alltid försöka.
Här kommer iallafall receptet:
Ingredienser:
3 ägg
75 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
4½ dl rivna morötter
1½ tsk kanel
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk vaniljsocker
Topping:
125 g philadephiaost
2½ dl florsocker
75 g smör
1½ tsk vaniljsocker
1 lime
Gör såhär:
När jag först skulle göra denna kaka så följde jag faktiskt ett recept, för jag hade ingen aning om hur man skulle gör, men när jag var klar och skulle hälla ner smetn i formen, så såg smeten mest ut som en deg... så jag fixade lite och de blev mycket bättre! Så detta recept kanske kan vara lite förrvirand, men ta god tid på er så går de nog bra.
Sätt ugngen på 175 grader. Börja med att blanda 2 dl av mjölet med 1 tsk vailjsocker, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk kanel och 1 tsk bakpulver. Blnada som vanligt med en gaffel. Visa sedan ihop 50 g av smöret (inte smält!) och 2 dl sockret så att de blandar sig. Vänd ner de torra ingredienserna och 2 av äggen med smöret och sockret. Häll ner 3 dl av de rivna moröttrna och blnda. Nu så såg men smet ut som en stor klump helt ärligt. Så då så gjorde jag såhär:
Jag blandade ihop resten av de torra ingredienserna (förutom sockret). Sedan så smälte jag 25 g smör och vispade ihop med 1 dl socker. Sedan så vände jag ihop de torra ingrediensera och sockret och smöret. Jag knäckte ner ägget och hällde i resten av morötterna. Sedan så blanade jag de med den andra "smeten" och de blev mycket bättre!
Häll upp smeten i en 20x30 cm stor form med bakplåtspapper i botten och grädda i ugnen i ca 25-30 min. Kontrollera med en provsticka för att se så att kakan är torr rakt igenom. Själp upp kakan och låt den svalna.
Toppingen är busenkel! Vispa ihop philadephiaosten, florsockret, vaniljsockret och mjukt smör till en fluffig kräm. Pressa i saften ifrån en lime. Bred ut krämen på kakan, som måste ha svalnat hel, i ett jämt och fint lager.
Låt kakan stå i kylen i en halvtimma, sedan så är de bara att äta ock njuta!
Med tanke på att kakan innehåller morötter så är mpnga skepptiska till den, men jag lovar er, morotskaka är min nya favorit! Moröttrna smakar inte mycket alls, utan hjälper bara till att hålla kakan saftig och god.
Min kaka har står frame i en vecka nu, enbart insvept i lite folie, och den är fortfarande saftig och god.
Nej, nu så ska jag försöka att hålla mitt löfte om att gå och lägga mig tidigt. Godnatt!
Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept ...
Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt. Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...
Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...
Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|