beasrecept

Direktlänk till inlägg 2 februari 2011

Muffins med chokladfyllning och vit choklad frosting

Av Bea War - 2 februari 2011 19:17

När man äter dom här muffinsarna så kan man verkligen bli förvånad över chokladen i mitten. Absolut inte vad man förväntar sig!

Jag har fått insperation ifrån pogramet "Lieila Bakar" men kommit på receptet själv. Läs igenom hela receptet innan du börjar.

Kom ihåg att du ska bre på frostingen precis innan du ska servera muffinsen.


Ingridienser:

Miffinsarna:

Ca 2 dl socker

2 ägg

2 ½ mjöl

1 tsk bakpulver

125 g smör

2 dl mjölk


Chokladfyllningen:

Ca 2 dl grädde

Ca 150 g mörk choklad


Vit choklad Frosting:

100 g vit choklad

200 g philadelphiaost

(Man kan variera ganska kraftigt med ingridienserna i frostningen broende på smak.)


Du behöver:

Fyra bunkar, en liten kastrull, slickepot, måttsats, elvisp, miffinsformar, muffinsplåt, två skålar som tål värme, en kniv och en sprits( Du kan också göra en sprits genom att klippa ett hål i hen plastpåses ena hörn)


Gör såhär:

Muffinsarna:

Ställ ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker flufigt. Blanda ihop alla dom torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Smält smör och blanda med mjölken och häll ner i smeten. Förddela gämt i formarna och grädda i ugnen tills dom är torra rakt igenom(VIKTIGT). Räkna med minst 15 min broende på vilken ugn man har.

Ta ut muffinsarna och låt dom svalna i rumstempratur.

Sätt en vanlig matkniv ca 1 cm in ifrån kanten och vinkla kniven inåt. Skär runt hela muffinsen med kniven vinklad inåt. När du kommit ett var har du fått som ett litet "lock" som du kan ta bort ifrån muffinsen. Gör så på alla mluffinsarna men spara locken!


Chokladfyllningen:

smält chokladen i ett vattenbad och vispa grädden hård. Vänd ner den smälta chokladen i gräddden och låt chokladblandningen svalna helt.

Fyll din sprits med chokladfyllningen och spritsa ut i muffinsarna. Lägg på locket på miffinsarna.


Vit choklad frosting:

Smält vit choklad på låg värme i mikron och rör om med gämna mellanrum. Lägg i philadelphiaost och choklad i en bunke och vispa med elvisp.

Bred på frostingen med en slickepott och lägg på ett hallon så att man får lite syrlighet. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bea War - 9 maj 2012 20:03

Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept   ...

Av Bea War - 7 maj 2012 15:29

Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt.   Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...

Av Bea War - 5 maj 2012 15:21

Hejsan! Jag sommnde igår, när jag skulle blogga, jag var så himla trött och hade jätteont i magen. Jag vaknade idag, med alla kläder på och fortfarande med sminket på.... Låter sm att jag var ute och typ festade och kom hem, överdrivet full och bar...

Av Bea War - 3 maj 2012 21:02

Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...

Av Bea War - 30 april 2012 23:09

Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...

Presentation


Bea´s Recept

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards