Direktlänk till inlägg 9 februari 2011
Detta recept ska egentligen göras som fudgerutor, men det går lika bra att göra såhär:)
För 4 pers
Ingridienser:
80 g smör
80 g mörk eller mjölkchoklad
2½ dl florsocker
4 tsk mjölk
65 g hasselnötter
Du behöver:
Visp, kastrull, skärbräda, upplägningsglas, måttsats, våg, kniv
Gör såhär:
Lägg chokladen ( Hackad i grövre bitar) smör, mjölk och florsocker i kastrullen och värm på svag värme under omrörning till en jämn smet.
När allt har smält så kan du höja värmen så att smeten börjar puttra. Låt puttra i fem min och rör om då och då.
Ta av kastrullen från platan och rör om ordentligt några gånger.
Hacka hasselnötterna fint och rör ner bi chokladsmeten.
Häll upp i glasen och låt stelna i kylen helt och hållet. Men om du är lika otålig som jag är så kan du låta det stelna i frysen.
Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept ...
Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt. Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...
Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...
Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|