Direktlänk till inlägg 29 mars 2011
Här kommer receptet på Triflen som jag lovade er igår;) Hoppas att ni gillar den!
Den är ganska komplicerad men om man bara följer recptet steg för steg så kommer det att gå alldeles utmärkt! Jag rekomendera att ni läser igenom recptet nogrant någon gång så blir det nog lite enklare;)
För 8 personer
Ingedienser; Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Ingredienser; Chokladtryffel:
200 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 msk honung
Ingredienser; Till servering:
3½ dl vispgrädde
ca 4 dl hallon
Du behöver:
Form med löstagbara kanter ca 18x24 cm, bakplåtspapper, måttsats, kastrull, visp, elvisp, ca 5 st bunkar, plastfolie, serveringsskål och troligtvis lite annat smått och gott också;)
Gör såhär:
Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Klä formen med löstagbara kanter med bakplåtspappret. smäl smöret till kakan. Vispa ihop äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsockret tillsammans med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Hacka chokladen till tryffeln grovt. Koka upp vispgrädden (1½ dl) tillsammans med honungen i en lite kastrull. När grädden börjar bubbla drar du kastrullen från platan och tillsätter snabbt choklade. Rör tills chokladen är smält och tryffeln är jämn och blank. Häll över tryffeln i en bunke, täck med plasfolie och låt svalna helt. Det tar ca 2 timmar. Vispa 2dl av vispgrädden till serveringen ganska löst och låt stå i rumstempratur i ca 30 min. Grädden ska du senare blanda ner i chokladtryffeln för att göra en chokladmousse, och då är det viktigt att grädden inte är för kall för då så finns det en risk att moussen skär sig.
Spara ½ dl av chokladtryffeln till dekor och vänd sedan ner vispgrädden i resten av chokladtryffeln. Vänd ihop till en fluffig mousse. Vispa resten av grädden till serveringen fluffig.
brytt kladdkakan i biar och lägg en tredjedel av bitarna i botten av serveringsskålen. Strö över en tredjedel av hallonen och klicka över en del av chokladmoussen och vipsgrädden. Fortsätt att varva kladdkaka, hallon, chokladmousse och vispgrädde. Avluta med att strö över lite hallon och ringla över den sparade chokladtryffeln.
Servera direkt eller låt desserten stå kallt tills det är dags att servera.
Dessrten är hållbar i 2-3 dagar i kylen.
Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept ...
Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt. Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...
Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...
Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 |
||||||
|