Senaste inläggen
Hejsan!
N så är jag i skolan :(
Vi ska skriva våra mål in dom olika ämnena och dt är allt annat än kul!
...men jag har redan skrivit klart målen så det är riktigt skönt! Jag ser bara att alla andra sitter här och plågas! Mohahaha!
Ne... jag bara skoja;)
Jag ´önskar såå att jag hade hemkunskap! Men dt kmr jag inte ha för än om ett år! :(
Kan man inte ha ett ämne där man bakar? Då så skulle jag ha högsta betyg ;) hihi<3
Hejsan!
Vi slutade kl 12 idag! Jätteskönt!
Dt var skönt för annars så skulle vi ha haft idrott och jag mådde inte inte så bra så DT var jätteskön!
Jag hade Besöksrekord igår! 17 st! Haha;)
Snart så ska jag åka och dra ut entand:/ Läskigt!
Men dt är inte så att jag har haft håll i den utan dom tycker bara att den bord lossna snart och eftersom att den inte var lös så har dom nu bestämt sig för att dra ut den... Jag e jätterädd!
Jag måste sticka nu men jag skriver ite mera ikväll om jag hinner.
Hejsan!
Jag har kommit på den speciella ingrediensen som tar den tradisionella sockerkakan till en ny nivå!
Ingredienser:
Enhelt vanlig sockerkakssmet + ½ dl mjölk till. Grädde om man vill vara busig;)
100g nöter av olika slag. Spelar inte så stor roll
100g mandelmassa
100g mörk choklad
Du behöver:
Sakerna som krävs för att göra sockerkakssmeten, skärbräda, kniv och en skål
Gör såhär:
Gör sockerkakssmeten efter recptet.
Hacka nötterna och chokladen grovt och smula sönder mandelmassan. Blanda i chokladen, nötterna och mandelmassan i sockerkakssmeten och börja grädda.
Det kan ta lite länre tid att grädda sockerkakan än vad det stod i grundreceptet till sockerkakan men man får bara ta ut den när den är färdig.
Som ni märker så är denna kaka otroligt enkel att göra men det kan vara lite trixit med gräddtiden...
Såhär blev min kaka... Den dampade lite när den skulle låssna ifrån formen...
PS: Insperation och hjälp fick jag ifrån min bästaste kompis som driver bloggen http://lorettog.bloggplatsen.se/ ;)
Hejsan!
Här kommer receptet på en helt vanlig sockerkaka som ni kan använda till receptet här ovan.
Ingredienser:
75g smör
1½ dl mjölk
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
Du behöver:
Lite kastrull, sockerkaksform, måttsats, elvisp, bunke, gaffel, provsticka eller tandpetare
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen.
Smält smöret i kastrullen på svag värme. Häll mjölken i smöret och värm tills den är fingervarm.
Knäck äggen i bunken, häll i sockret och vispa med elvisp till smeten är fluffig och ljusgul. Häll i den fingervarma mjölken. Blanda i vaniljsockret och blanda snabbt ihop allting.
Blanda bakpulver och mjöl. Rör om ordentligt med en gaffel så att dt blir riktigt blandat. Vänd ner mjölet i smeten.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 40 min.
Prova med en provsticka om kakan är klar annars så måste den gräddas lite till.
Hejsan,
Jag är bara såå tröt och uttråkad! Dt känns som att jag inte har gjort någonting på hela helgen! Fast... Dt har jag ju faktiskt! Jag har spelat Innebandy, varit på Barncancerfondens årsmöte och lagat mat till farmor. Fick dock inte tillfälle till att baka ngt:( Jag hade gärna gjort någonting till farmor. Kanske en sockerkaka med någon spännande ny smakupplevelse??? Skulle Det vara intressant? :O
Jag har inte hunnit blogga så mkt på senare tid för det har varit så mkt i skolan nu. Är mitt upppe i en sånhära hemsk provperiod. Usch och fy för dt!
Jag var på begravning i fredags:( Min farafar dog för inte så längesen. Dt var hemskt! Men jag antar att nu när begravningen är över så ska jag försöka attt lämna farfar bakom mig. Men han finns Alltid kvar i mitt hjärta.
Jag tror att jag håller på att få feber. Jag får som på känn när jag håller på att bli sjuk. Jag hoppas ju såklart att jag känner fel men om det nu är så att jag får feber så ska jag allt försöka komma på något braigt recpt:)
Några av er undrar säkert varför jag var på Barncancerfondens årsmöte.
Och det är väll lika bra att jag berättar nu att jag har haft cancer men att jag nu är frisk men inte friskförklarad ännu. Det blir jag inte för än om 4år, men jag får inte någon mera behandling utan går bara rekelbundet på kontroller.
Lite längre fram i tiden så kanske jag förklarar lite mera grundligt om hela perioden på sjukhuset men det kan nog ta ganska lång tid att skriva så jag bloggar om dt såfort som jag har skrivit klart;)
God bara såhär, men...
Vilken ska vara den där sista oväntade ingrediensen som piffar upp allting???
Här kommer receptet på Triflen som jag lovade er igår;) Hoppas att ni gillar den!
Den är ganska komplicerad men om man bara följer recptet steg för steg så kommer det att gå alldeles utmärkt! Jag rekomendera att ni läser igenom recptet nogrant någon gång så blir det nog lite enklare;)
För 8 personer
Ingedienser; Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Ingredienser; Chokladtryffel:
200 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 msk honung
Ingredienser; Till servering:
3½ dl vispgrädde
ca 4 dl hallon
Du behöver:
Form med löstagbara kanter ca 18x24 cm, bakplåtspapper, måttsats, kastrull, visp, elvisp, ca 5 st bunkar, plastfolie, serveringsskål och troligtvis lite annat smått och gott också;)
Gör såhär:
Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Klä formen med löstagbara kanter med bakplåtspappret. smäl smöret till kakan. Vispa ihop äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsockret tillsammans med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Hacka chokladen till tryffeln grovt. Koka upp vispgrädden (1½ dl) tillsammans med honungen i en lite kastrull. När grädden börjar bubbla drar du kastrullen från platan och tillsätter snabbt choklade. Rör tills chokladen är smält och tryffeln är jämn och blank. Häll över tryffeln i en bunke, täck med plasfolie och låt svalna helt. Det tar ca 2 timmar. Vispa 2dl av vispgrädden till serveringen ganska löst och låt stå i rumstempratur i ca 30 min. Grädden ska du senare blanda ner i chokladtryffeln för att göra en chokladmousse, och då är det viktigt att grädden inte är för kall för då så finns det en risk att moussen skär sig.
Spara ½ dl av chokladtryffeln till dekor och vänd sedan ner vispgrädden i resten av chokladtryffeln. Vänd ihop till en fluffig mousse. Vispa resten av grädden till serveringen fluffig.
brytt kladdkakan i biar och lägg en tredjedel av bitarna i botten av serveringsskålen. Strö över en tredjedel av hallonen och klicka över en del av chokladmoussen och vipsgrädden. Fortsätt att varva kladdkaka, hallon, chokladmousse och vispgrädde. Avluta med att strö över lite hallon och ringla över den sparade chokladtryffeln.
Servera direkt eller låt desserten stå kallt tills det är dags att servera.
Dessrten är hållbar i 2-3 dagar i kylen.
Hejsan!
Jag är bara såå sugen på att baka! Problemen är bara det att klockan är halv 10. Det får bli imorgon istället för då så har jag... STUDIEDAG! YEY! Haha! Jag typ överreagerar men jag är så trött på alla läxor så dt ska bliv skönt med lite ledigt! Och jag är ju också såhär typ gör allt som läraren ber om och svara lydigt på frågorna och sitter tyst och stilla på lektionerna. Jag är Trött på det!
Morgon dagen kommer troligtvis att ägnas åt att fixa en schysst presentation till bloggen (då jag tyvärr mislyckades med dt totalt i fredas!) Som ni kanske har märkt...
Jag måste bara tipsa om Det soede liv på SVT på måndagar kl 20.30 Dt handlar om en kvinna i danmark som är konditor(Min stora dröm:)) Recepten är otroligt enkla om man bara följer dom på rätt sätt;)
Imorgon så tänkte jag lägga in ett recept på en typ av Trifle som är en typisk brittisk efträtt och gudomligt god!
Som ni kanske har märkt så har jag bara lagt i choklad recept men om ni önskar något annat också så är det bara att slänga iväg en kommentar:)
Jag var bara tvungen att lägga in en bild av choklad;
Eller två;)
Vill ni ha någonting mera recept åt detta hållet?
Som jag skrev i det tidigare inlägget så älskar jag kombon av choklad och hallon.
Detta receptet har jag kommit på själv så man kan som vankligt variera ganska mkt med ingredienserna.
För 4 pers
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
4 msk kakao
1 3/4 dl strösocker
200 g hallon ( Färska eller tinade)
Du behöver:
Elvisp, bunke, måttsats, serveringsskål/glas
Gör såhär:
Vispa grädden ganska löst och blanda ner kakaon och sockret. Om du använder frysta bär så tina dom och blanda ner i krämen. (Använd inte saften efter hallonen.) Krämen kan nu ha blivit lite rinning och tunn så du kan vispa upp den lite med elvispen till du tycker att den har en bra konsistens.
Häll upp i serveringsskålarna/glasen. Ställ gärna in i kylen en stund men går också bra att äta direkt.
Kram
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|