beasrecept

Alla inlägg den 12 april 2011

Av Bea War - 12 april 2011 17:21

Hejsan!

Jaag haar onnt ii ryyggen:(

Vi hade höjdhopp på gjympan idag och när jag rev så landade jag på ribban... Aoj!

 

Idag så kom farmor hem till oss för hon skulle köra min lillasyster till hennes gympa och då så passade jag på att baka någonting till hon. Och dt blev inte helt oväntat något som innehöll choklad;) Chokladsnittar! ;)

Här kommer receptet:


Ingredienser:


100 g smör

2 msk ljus sirap

2 dl mjöl

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

½ tks bakpulver

2 msk kakao

100 g vit choklad


Du behöver:

2 bunkar, elvisp, gaffel, måttsats, bakplåtspapper och en plåt


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg i smör, socker och sirap i en bunke och vispa riktigt pösigt.

Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke med en gaffel och blanda ihop det med smöret, sirapen och sockret. Dela degen i två delar och rulla ut till två långa "korvar". Lägg dom på en med bakplåtspapper och platta till dom ordentligt. Gör "reflor" med en gaffel och grädda dom i ugnen i 15-18 min.

Under tiden som snittarna gräddas så kan du smälta den vita chokladen i ett vatten mad och ringla över kakaorna sedan när dom svalnat.

  Det är väll inte världens mästerverk, men allt blir väll inte som man har tänkt sig;)


Ett litet tips bara: Om man inte har någon ljus sirap hemma så kan man ta hälften vit sirap och hälften mörk  så blir det någon typ av ljus sirap:) Det gjorde jag med mina chokladsnittar;) Hehe ;)


Man kan alltid inprovisera när dt gäller bakning, och var inte rädd för att misslyckas! Det är bara att göra om det igen och hoppas på det bättre. Jag inproviserar nästan alltid och än så länge så har dt gått ganska bra;)

 


Ovido - Quiz & Flashcards