beasrecept

Direktlänk till inlägg 26 april 2011

I´m back!

Av Bea War - 26 april 2011 17:54

Hejsan!

Nu är jag tillbaka efter lovet och en härlig helg på landet!

Jag lovade ju er att jag skulle skriva igår, och jag lovar, jag gjorde dt! Men... när jag skulle publicera inlägget så kommer felmeddelandet upp attjag har en felatig kontrollsumma... vad nu det betyder:/

Men iallafall... jag försöker väll idag igen då med ett låångt och häärligt inlägg.


Precis som jag sa före dt att jag stack så bakade jag en Nougattårta till påskafton och ni ska såklart få receptet ;) Den blev helt okej men dt var absolut inte ett av mina bäst bakverk. Här kommer receptet:


Ingredienser:

Botten:

3 dl mjöl

150g mandelmassa

1 krm salt

1  dl socker

skalet från 1 citron


Täcke:

4½ dl grädde

150 g ljus nougat

100 g mörk nougat

100 g mörk choklad

2 ägg

2 äggvitor

2 msk ljus sirap

3/4 dl socker


Smör och ströbröd till formen


Du behöver:

Måttsats, 2 bunkar, kastrull, visp, elvisp, rivjärn, skål, gaffel och en form


Gör såhär:

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och knåda sedan ihop alla ingredienser till botten. (Du behöver inte ta dom i någon speciell ordning.)

lägg degen i en bröad form och fördela den jämt. Ställ in i ugnen i 15 min.

Fortsätt med nougattäcket.

Lägg 2 dl av grädden, all nougat, sirap och chokladen i en kastrull och värm tills det blivit en blank smet.

Vispa resten av grädden hårt och och vänd i nougatsmeten. Slå sönder 2 ägg i en skål med en gaffel och vispa i i smeten. Vispa äggvitorna styva och vänd i i nougat blandningen.


När botten är klar så låter du den svalna i rumstempratur. Sänk värmen på ugnen till 175 grader. När botten är kall så kan du hälla på nougattäcket och fördela det jämt över botten. Ställ in kakan i ugnen i 35 min. 

När du tar ut kakan ska den vara Riktigt dallrig. Låt svalna i rumstempratur och ställ sedan in i kylen över natten.

Ät och njut!


Lite tips bara: Om man bara vill ha anntingen ljus/mörk nougat så kan man ju bara byta ut den andra mot den man vill ha.

Man kan också göra precis samma sak med chokladen. Det är bara att byta ut den mot nougat. :)


Jag gjorde ju denna kakan på landet och såklart så glömmer jag den braiga kamran hemma. Istället så fick jag använda mammas mobilkamra för att ta en blid, men den kommer tyvärr inte för en imorgon eftersom att jag inte har laddat över någon annan bild från mammas mobil och jag är lite osäker på hur man gör och klockan är typ halv elva och mamma tjatar om att jag ska gå och lägga mig. Men jag lovar att bilden kommer. (Om inte datorna inte kan hhitta drivrutinerna till mammas mobil precis som den inte kan med min)

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bea War - 9 maj 2012 20:03

Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept   ...

Av Bea War - 7 maj 2012 15:29

Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt.   Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...

Av Bea War - 5 maj 2012 15:21

Hejsan! Jag sommnde igår, när jag skulle blogga, jag var så himla trött och hade jätteont i magen. Jag vaknade idag, med alla kläder på och fortfarande med sminket på.... Låter sm att jag var ute och typ festade och kom hem, överdrivet full och bar...

Av Bea War - 3 maj 2012 21:02

Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...

Av Bea War - 30 april 2012 23:09

Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...

Ovido - Quiz & Flashcards