beasrecept

Direktlänk till inlägg 7 november 2011

Citronpaj!

Av Bea War - 7 november 2011 17:50

Hejsan!

Ledsen för att jag inte skrev igår, men det hanns inte riktigt med.... Jag hade lovat familjen att jag skulle göra middag igår, så det var det jag höll på med nästan hela dagen... Jag gick upp vid typ halv elva, och satte mig genast vid datorn för att komma på vad jag skulle göra. Det fick bli Fetafylld lax med granatäpple, potatissallad och en vanlig sallad. Till efterrätt så fick det bli en citronpaj(eftersom att det var mammas födelsedagsmiddag så tyckte jag att detkanske var snällt att göra något som jag vet att hon älskar...). När jag hade bestämt mig för vad jag skulle göra så skrev jag snabbt en inköpslista och skickade sedan iväg pappa till Ica för att köpa det som fattades.Så länge så började jag med pajdegen. Jag fick slänga i mig en snabb lunch och sedan packa väskan för att åka iväg på min första hemmamatch med det nya laget. Vi vann med 4-2:)

När jag kom hem så fortsatte jag genast med maten, och jag höll på konstant under ca 3 timmar, innan maten tillslut blev klar. När vi hade ätit färdig så var klockan närmare nio, och jag var helt slut... Så recepte på citronpajen får komma idag istället:)


Pajdeg:

3 dl vetemjöl

2 msk socker

2 msk vatten

100g smör


Fyllning:

4 ägg

1 dl socker

1½ dl vispgrädde

3 citroner


Servering:

Vispgrädde

Exotiska frukter som tex mango, melon, passionsfrukt, kiwi och granatäpple(Vet ej om granatäpplet är exotiskt men men...)


Gör såhär:

Knåda ihop smör, socker, mjöl och vatten till en pajdeg. Låt degen vila i kylen i 1 timma. Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och fyll botten på en rund pajform. Grädda i ugnen i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 grader.

Tvätta citroenrna, riv av skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker lätt, rör sedan försiktigt ner grädden i smeten. Rör i saften och skalet från citronerna i smeten och häll sedan ner smeten i paj skallet. Grädda i 25-30 min. Men räkna med att det tar längre tid. Smete skall ha stelnat innan du tar ut pajen ifrån ugnen. Låt pajen svalna helt innan du skär upp den i tårtbitar. Servera med grädde och frukter.

Bild kommer imorgon.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bea War - 9 maj 2012 20:03

Hejsan! Nu så har jag flyttat bloggen från Bloggplatsen till Nattstad:) Här är den nya bloggen: www.nattstad.se/beas%recept   ...

Av Bea War - 7 maj 2012 15:29

Hejsan! Som rubriken lyder: Bloggplatsen har problem! Jag bloggade som vanligt igår, men precis som för några dagar sedan så försvann inlägget bara... Skumt.   Jag bakade iallfall i lördags. Mascarponekräm typ, ni får receptet lite senare i vec...

Av Bea War - 5 maj 2012 15:21

Hejsan! Jag sommnde igår, när jag skulle blogga, jag var så himla trött och hade jätteont i magen. Jag vaknade idag, med alla kläder på och fortfarande med sminket på.... Låter sm att jag var ute och typ festade och kom hem, överdrivet full och bar...

Av Bea War - 3 maj 2012 21:02

Hejsan! Nu hoppas jag att de funkar som de ska igen med inläggen... Jag har skrivit som vanligt och sparat som vanligt men av någon anledning så har inläggen inte publicerats som de ska tyvärr. Men nu hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen. ...

Av Bea War - 30 april 2012 23:09

Hejsan! Nu så är jag tillbaka. Som ni kanske läste i förra inlägget så kan vårat internet vara lite dumt ibland... Jag sov hos Moa igår, så idag har jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde ha fått. Jag har ridit iallafall, på min älska...

Ovido - Quiz & Flashcards