beasrecept

Alla inlägg under december 2011

Av Bea War - 15 december 2011 20:55

Hejsan!

Fråga mig inte varför jag har en sådan där konstig rubrik eftersom att jag inte har någon anning om varför. Jag känner mig bara lite smått snurrig nu.... har varit hemma idag också, eftersom jag är magsjuk, men jag går nog till skolan imorgon. :)


Det finns väll inte så mycket att skriva om egentligen efter som jag inte har gjort något idag. Jag har  inprincip bara legat i soffan heeela dagen.

Men jag skriver nog ett lite längre inlägg imorgon istället. Då har jag nog lite mera att skriva om också;)

 

Av Bea War - 14 december 2011 20:02

Hejsan!

Jag vill börja med att be om ursäkt för det lite oväntade uppehållet, men jag ska förklara mig. Sist jag bloggade var föra torsdagen. På fredagen så han jag inte blogga, eftersom att jag rider på fredagar och sedan så drog jag och familjen till Malmö på kvällen, vilket jag hade glömt att vi skulle göra.... det var också därför jag inte bloggade i helgen, jag var ju i Malmö. ;) Sedan när vi kommer hem på Söndag kväll så var min största prioritet inte att blogga. På måndagen så starade jag datorn och tänkte sätta mig och skriva ett inlägg, då jag märker att internetet inte funkar... Vi har precis fått ett nytt trådlöst internet installerat i huset. Jag har altså inte kunnat komma åt internet för än idag, då vi har fått ett nytt. :)


Och just nu så ligger jag hemma och är magsjuk. :) Kul....

Iallafall, igår och i mändag så kollade jag iallafall runt lite bland olika recept för att se lite vad jag skall baka till jul. Och jag har koimmit på lite saker iallafall: Fyra sorters praliner; Apelsin, passionsfrukt, vanilj och vanlig choklad, sedan så skall jag baka en saffranskaka, chokladkola och en sockerkaka med apelsin och någon julig krydda som smaksättning. :) Vad tycks? :O Jag tycker att det låter ganska gott iallafll. Och just det! Jag glömde! Jag ska ocksågöra en annan sak. Men det blir en överraskning om vad det blir! :)

Och jag kan ju säga det direkt, att alla vuxna som kommer till julbordet och hoppades på någon dessert med sprit i, den får ni baka själva!

 

Av Bea War - 7 december 2011 22:39

Hejsan!

Jag höll mitt löfte, jag bakade idag.Och det var supperdupper roligt! :D Det var ju ganska längesedan sist men här kommer iallafall receptet:

(Receptet kanske är lite förvirande, men ha bara tillräckligt med tid och ta det lungt så ska ni nog förstå)


Vätska:

½ dl råsocker

100 g mörk choklad

3/4 dl florsocker

50 g smör

1½ dl vispgrädde

1/4 dl sirap (ljus)

2 rågade msk cream freiché ( Vet ej hur dt stavas....)


Resten (Typ...)

1 dl råsocker

1 dl florsocker

1 msk kakao

1½ tsk vaniljsocker

2 dl mjöl

3 msk cream freiché

50 g choklad

1 ägg


Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg allt som skall vara till "vätskan" i en katrull och smält. Smaka gärna av också... om ni fått en väldigt chokladig nötaktig sött smak så är det toppen!

Vispa florsocker, råsocker och ägget lätt. Vänd i mjöl, kakao och vailjsocker. Ni kommer troligtvis inte kunna blanda ut allt utan smeten kommer mest se u som en deg, men då så häller ni bara i lite av choklad bandlingen. När det är en jämn och blank smet så kan ni blanda i resten av chokladblandningen. Klicka i cream freichén i smetn, hacka chokladen till lagom stora bitar och blanda i smeten. Häll smetn i en form med löstagbar kant, som är klädd med ett bakplåtspapper på botten. Grädda i ugnen i 10 min. Låt sedan kakan svalna i rumstempartur. Ställ in i kylskåpet i några timmar. Ca 4 timmar. Klar!


Jag blev riktig nöjd med den här kakan, eftersom att jag inte precis brukar göra såhär när jag bakar... Och ändå så blev resultatet precis som jag hoppats! :D Jag säger bara det att det är sådana stunder då man känner att men verkligen har lyckats som gör att jag fortsätter att baka, ha kvar mina drömmar om att en dag bli en konditor och fortsätter att blogga ch lägga ut mina recept här. För om jag ska vara helt ärlig så har jag i vissa stunder funderat på att lägga ner bloggen. jag menar, jag gör ju bara samma sak om och om igen. Så att lyckas ibland kan verkligen vara nödvändigt.


Jag orkar inte börja hålla på med att ladda upp blider nu, så det få bli imorgon ostället.

 

Av Bea War - 6 december 2011 20:27

Hejsan!

Blir inget lågt inlägg idag, eftersom att jag är lite smått irriterad av någon andledning, så jag får typ damp på att som inte går som det ska... jag vet att det låter fånigt och jag håller med, men vi har nog alla haft våra bra och mindre bra stunder... fast jag kom på nu att mitt dåliga humör kan bro på att det gick så jäkla dåligt på träningen idag....


Iallafall så har jag fått en tid på sjukhuset imorgon klockan halv nio, det är ju toppen när man har en ledig vecka.... jag funderar starkt på att vägra att gå upp när pappa väcker mig... om det nu är så att vi faktiskt kommer iväg till sjukhuset (för intreserade så skall jag bara dit på en rutinkontroll för att se så att inte mina tumörer har kommi tillbaka) så blir det bakning där efter:) jag ska se om jag kan lyckas att göra en typ kompakt seg och kall kaka... jag vet att det inte låter sådör suuper gott, men jag tror faktiskt att det blir supergod;)

Det blev faktiskt ett ganska så långt inlägg idag.... och jag har inte fått damp ännu... det var ju bra;)

 

Av Bea War - 5 december 2011 17:24

Hejsan!

Jag känner verkligen att jag håller dem löfterna som jag ger er.... jag bloggade inte alls igårkväll som ni kanske märkte. Och just nu så har jag bara helt tappat minnet så jag kommer inte ens ihåg varför jag inte bloggade. Hehe. Jag känner mig verkligen på topp just nu. Som ni kanske märker.... eller så märker ni det inte alls. Och just nu så pratar jag bara en massa strunt så det ska jag lägga av med nu och istället göra ett seriöst inlägg!


Jag och syrran har precis varit och klippt oss. :) Och senare ikväll så ska vi förhoppningsvis iväg med pappa och klättra.

Föresten! Jag har typ ledigt hela veckan. Jag har bara lite att göra, men iallafall. Så jag skall iallafall baka något smaskigt denna veckan. Det var ju typ en evighets sedasn jag la upp ngt recept! Nu när jag tänker efter så var det nästan en hel månad sedan! Oj! Det var inte bra.... Så nu är det bestämt, jag ska baka på onsdag!

Och sedan så kommer ni ju faktiskt få en massa smariga recept nu lagom till jul också, eftersom att jag skall baka till julbordet;) :)

Helst så skulle jag vilja baka imorgon istället, men jag ska vara i skolan då. Typ ända dagen denna veckan jag ska vara i skolan:) Det känns skönt med en vecka ledigt nu. Jag kan säga att det var vällbehvligt. Men på måndah så blir det en rivstart igen med svenskaprov, och sedan på tisdagen så är det engelska prov:) Kul... ^^

För intreserad så jobbar jag på att få upp den nya headern. Är det inte typiskt? Jag säger att jag ska göra en ny header. Flera måndare senare så har jag lyckats och då så kan jag inte ladda upp den på bloggen? Bea blir irriterad då:(

 


Av Bea War - 4 december 2011 14:06

Hejsan!Jag orkade/ hann inte blogga igår, det var fullt upp hela dagen. Vi började med att åka till Frölunda torg. Köpte två tröjor och lite gumpakläder. :). Sedan så åkte vi hem och byggde pepparkakshus och bakade pepparkakor. Husets ena vägg ramlade ihop och glassyren på pepparkakorna blev väll inte sådär suuper fin;) Just nu så sitter jag och kollar på rullstolsrugby... Fast egentligen så ska jag stå i något kafé.... Men det är ändå inget folk här så det gör inget... Jag vet inte riktigt hur mycket ni förstod av det jag precis sa, men jaha;) jag bloggar iallafall mer lite senare ikväll;)Pusspuss

Av Bea War - 2 december 2011 21:08

Hejsan!

Ledsen för att jag inte har skrivit på några dagar, men jag har haft liite mycket att göra.... iallafall, nu så är jag tillbaka.

Och jag måste bara varna er; Innan ni läser vidare, var bereda på många stavfel och grammatiska fel... jag är svintrött. ;)


Jag är glad! Jag har ca 1 vecka ledigt nu, iallafall nästan ledigt. Jag måste jobba med engelska eftersom att min engelskalärare anser att jag har skitdåligt uttal, och inte kan sätta in rätt form av verben på rätt ställe... och så ska jag ha lite sjöjd också:)  bara för att det är så kul;)

Och imorgon ska vi baka pepparkakor och göra ett pepparkakshus:) och sedan på söndag så är det match mot mitt gamla innebandy lag:( Jag vill inte!! :(( usch, det kommer kännas såå fel bara! :((

men så är väll livet antar jag;)

har jag föresten sagt att jag har blivit ombed att baka till julbordet? :)

Då kommer ni få massa härliga recept;)

 

Ovido - Quiz & Flashcards